ERBA Groep en PMI Rembrandt gaan samen ziekteverzuim terugdringen

Voor onze medewerkers hebben wij een overeenkomst gesloten met Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie uit Veenendaal. Doel van de samenwerking is om medewerkers met lichamelijke en/of spanningsklachten zo snel mogelijk te laten herstellen. Daarmee dringen we langdurig ziekteverzuim terug en nemen we onze verantwoordelijkheid om medewerkers fit te houden.

Directeur Erwin van Soest vertelt; “Ons bedrijf telt zeventig medewerkers, zowel op kantoor als in de fabriek. Die laatste groep bedient onder andere onze plaatbewerkingsmachines. Dat is fysiek uitdagend werk. Het is daarom belangrijk dat onze medewerkers fit zijn en blijven. Ik vind dat we die verantwoordelijkheid samen dragen. Zowel de werkgever tijdens werkuren en de medewerkers buiten werktijd. Door het langdurig staan aan de machines en het verplaatsen van zware metaalproducten ontstaan er soms rug- en nekklachten. Maar tijdens een potje voetbal in het weekend kunnen er ook blessures ontstaan. Ongeacht of de pijnklachten door het werk of buiten werktijd zijn ontstaan; werken met pijnklachten is niet de bedoeling. Toch merken we dat onze medewerkers soms te lang met klachten blijven doorlopen, waardoor het herstelproces onnodig lang duurt. Daar willen we graag verandering in brengen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie. Op die manier bieden wij onze medewerkers snelle en laagdrempelige toegang tot medische zorg.”

Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie heeft vestigingen in Veenendaal, Amerongen en Duiven. De praktijk heeft een breed scala aan specialisaties in huis, zodat de meest uiteenlopende klachten behandeld kunnen worden. Steven van der Pauw is mede-eigenaar en manueel therapeut, voornamelijk gespecialiseerd in rug- en nekklachten. Steven; “ Van Erwin hoorde ik dat hij medewerkers heeft die met klachten blijven rondlopen en soms voor langere tijd helemaal uitvallen. Dat is voor zowel de werkgever als de medewerkers een ongewenste en onnodige situatie. Wij hebben de afspraak met de ERBA Groep gemaakt, dat hun medewerkers altijd binnen 24 uur in onze praktijk terecht kunnen. Eerst inventariseren we de klachten en doen we een lichamelijk onderzoek om te kijken of we de klachten kunnen herleiden. Daarna stellen we een behandelplan samen, zodat we de medewerkers zo snel mogelijk klachtenvrij kunnen laten functioneren.”

De samenwerking werpt ook zijn vruchten af bij het voorkomen van klachten. Erwin; “ Het is natuurlijk mooi dat onze medewerkers snel terecht kunnen als ze klachten hebben, maar wat ik misschien nog wel mooier vindt, is dat we onze medewerkers ook hulp kunnen bieden bij het voorkomen van die klachten.” Steven: “Het is belangrijk dat mensen naast het werken, of dat nu staand of zittend werk is, regelmatig bewegen. Sporten is heel belangrijk, maar ook een goede balans tussen rust een inspanning moet niet onderschat worden. Niet iedereen kan dit goed toepassen, waardoor geestelijke of lichamelijke uitputting op de loer ligt. Om te voorkomen dat mensen echt uitvallen, kunnen wij op verzoek preventief testen, waarbij we de geestelijke en lichamelijke fitheid van de medewerkers onderzoeken. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen of er een interventie moet plaatsvinden om de werknemer fit te houden en zo ja, welke.”