ERBA Groep koopt eerste12kW fiberlasersnijder van AMADA GmbH

ERBA Groep heeft de eerste, door AMADA GmbH verkochte, 12kW plaatlasersnijder gekocht. AMADA GmbH bedient klanten in Nederland, Duistland, Oostenrijk en Oost-Europa. De plaatlaser wordt in maart 2022 in Veenendaal geleverd.

Jolanda van Soest vertelt: “Ons bedrijf is continue in ontwikkeling en om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we vorig jaar al een 9kW fiber plaatlasersnijder bij AMADA voor onze vestiging in Veenendaal. We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hebben om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder. We vervangen daarmee één van onze zes plaatlasers. Het is de eerste 12 kW plaatlasersnijder die AMADA GmbH verkocht heeft.”

De nieuwe fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik. Daarnaast snijdt deze plaatlaser dikkere platen en kan ERBA daardoor een bredere klantgroep bedienen. Deze machine wordt in maart 2022 geleverd. Voor de locatie in Rotterdam is er nog een 9 kW fiber plaatlaser aangeschaft. Die machine wordt in de eerste week van oktober geleverd.

Erwin van Soest: “Ook hebben we geïnvesteerd in een nieuwe kantbank voor op onze locatie in Rotterdam. Daarmee hebben we nu in totaal twaalf kantbanken, waarvan twee met een automatische gereedschapwissel, verdeeld over onze locaties in Veenendaal en Rotterdam. We maken nu gebruik van de meest geavanceerde machines in de markt op dit moment en zijn daarmee goed voorbereid op de toenemende vraag naar plaatwerk.”

De keuze voor een plaatlasersnijder van AMADA lag voor de hand. Het Veenendaalse bedrijf maakt al jaren gebruik van de soft- en hardware-oplossingen van AMADA. Zef Wetsels, General Manager van AMADA Nederland licht toe: “Nederland ligt, ten opzichte van andere landen in Europa, ver voor op het gebied van automatisering. ERBA is een partij, in de metaalindustrie, die daar oog voor heeft en continue bezig is met verbetering van de bedrijfsvoering en op zoek is naar innovatieve oplossingen. Samen bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om ze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware. De kantbank die wij nu leveren bij ERBA Rotterdam zal, net als alle andere kantbanken, compleet offline geprogrammeerd worden. De machine beschikt daarnaast over een buighulp. Fijn voor de operators, want die kunnen daardoor beter ergonomisch werken. Door het volautomatische hoekmeetsysteem wordt de kwaliteit extra gewaarborgd.”

Naast plaatlasersnijders heeft ERBA Groep ook twee geavanceerde buislassersnijders in huis en medewerkers die gespecialiseerd zijn in 3D buislasersnijden en het ontwerpen van slimme verbindingen. Daarmee is ERBA Groep een totaalleverancier van zowel plaat- en buiswerk die in samengestelde assemblagesets, al dan niet