Nieuwe 12kW fiber plaatlaser geleverd door Amada GmbH

Nieuwe 12kW fiber plaatlaser geleverd door Amada GmbH

Op 19 april heeft Amada GmbH de eerste, door hen verkochte, 12kW fiber plaatlaser aan ons geleverd. De laser werd, net als de 9kW plaatlaser die in 2020 werd geleverd, door het dak getild en op zijn plek gezet. In de aankomende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe plaatlaser installeren en aansluiten op ons volautomatische magazijn.

Om ons volledige productiepotentieel te benutten was het nodig om de capaciteit van het machinepark te vergroten. Jolanda van Soest, directeur van de ERBA Groep legt uit: “Wij zijn continue in ontwikkeling en om aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten te voldoen, kochten we in 2020 al een 9kW fiber plaatlasersnijder bij AMADA voor onze vestiging in Veenendaal. We merkten al snel dat we nog meer capaciteit nodig hadden om ons volledige productiepotentieel te kunnen benutten. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in een 12 kW plaatlasersnijder. We vervangen daarmee één van onze plaatlasers. De nieuwe fiber plaatlasersnijder snijdt 4 à 5 keer zo snel als de machine die vervangen wordt, met een kwart van het reguliere stroomverbruik. Daarnaast snijdt deze plaatlaser dikkere platen en kunnen we daardoor een bredere klantgroep bedienen. Ook voor onze vestiging in Rotterdam hebben we geïnvesteerd in een nieuwe plaatlaser. Daar werd in oktober vorig jaar een 9kW fiber laser geleverd. Ook van Amada. We beschikken nu over vijf plaatlasers, verdeeld over onze productielocaties in Veenendaal en Rotterdam.”

Nieuwe kantbanken
Met de levering van deze nieuwe fiber plaatlaser zijn we er nog niet. Voor de locatie in Rotterdam schaften we ook een ergonomische kantbank aan, waarmee het totaal nu op twaalf komt. Met deze nieuwe kantbank, die in mei geleverd wordt, maakt we nu gebruik van de meest geavanceerde machines die op dit moment op de markt zijn. Van Soest: “De markt ontwikkelt zich snel en dat is iets wat wij altijd scherp in de gaten houden. Daarom zijn wij altijd bezig met de verbetering van de bedrijfsvoering en gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen. Samen met onze leverancier Amada GmbH bekijken we regelmatig de processen en bepalen we wat er nodig is om ze te optimaliseren. Dit gebeurt op het gebied van de soft- en de hardware.”

Nieuwe Q-Fin
Begin deze maand werd er ook een nieuwe Q-Fin geleverd. Het is de vierde kanten-breek-machine die ERBA rijk is. Jolanda: “De nieuwe laser heeft een grotere capaciteit en kan dus een grotere stroom materialen verwerken. Om de kwaliteit van de afwerking te blijven garanderen, moeten we het gehele proces optimaliseren. Met deze Q-fin zijn de daar goed op voorbereid.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens op onze dienstenpagina: https://www.erbagroep.nl/diensten/

Wil je meer weten over deze nieuwe 12kW fiber plaatlaser? Kijk dan eens op de website van Amada op https://www.amada.eu/de-en/